Probleemkruising

Dit is een stuk van de route die ik dagelijks van het werk naar huis rijd. Op de Log-pagina zag je het plaatje van de weg, de verkeerslichten en het fietspad aan de overkant. Hier is de foto nog eens:

Laten we nu eens wat preciezer gaan kijken. We passeren het verkeerslicht (alsof het op groen stond) en gaan richting het fiets-/bromfietspad dat verborgen lag achter de stoplichtpaal:

Nu wordt plotsklaps duidelijk, dat de tram de weg moet oversteken van links naar rechts, op weg naar de eindhalte bij het zwembad. Wij, scooterrijders, moeten die trambaan dus oversteken op weg naar het voor ons bestemde pad.
Het is op de foto niet al te duidelijk dat er ook een fietspad van rechts komt. De trambestuurder moet daarop kennelijk ook geattendeerd worden, en dus bedacht de deelraad twee weken geleden dat ze dat maar eens zouden moeten doen door wat blokken op de straat te leggen en een stop-bord te plaatsen, midden op....de plek waar ik zal moeten rijden om bij het pad te komen!

Dit is echt een serieus gevaar op mijn route naar het noordelijk deel van Amsterdam. Deze blokken hebben een hoogte van zo'n 2 centimeter, zoals je op de laatste foto kunt zien. Hoe stom moeten de bedenkers zijn om zich niet te realiseren dat zich hierdoor ongetwijfeld valpartijen zullen voordoen, en zeker bij dit natte weer. De dames en heren hebben kennelijk even vergeten dat er andere verkeersdeelnemers bestaan dan auto's, fietsen en trams. Op 2 januari 2003 zond ik een mail naar de stadsdeelraad om hen te wijzen op de situatie. Benieuwd of deze klacht serieus wordt behandeld.