Remmen onderhoud
door 'Guardian' (NL)

Met een korte toelichting en wat foto's zal ik trachten te beschrijving hoe je het remsysteem van de Ely kan onderhouden of remblokken kan vervangen.
Zoals je op de foto's ziet heb ik deze controle uitgevoerd op de carburateur versie. Maar in principe is elk systeem gelijk betreffende het onderhoud.

Foto 1
(Voorzijde). Het demonteren van de remklauw. Verwijder de gemarkeerde imbus-bouten.

Foto 2
Verwijder de chromen borgveren uit de remklauw. Deze zijn te verwijderen door deze met de hand samen te drukken. Laat hierna de remblokken uit de remklauw glijden.

Foto 3
Hierop zie je de lossen onderdelen. 2 imbus-bouten, 2 chromen borgveren en de twee remschoenen.

Foto 4
Maak de oude of nieuwe remblokken aan de achterzijde schoon en spuit er een laag kopervet op. Let er op dat er geen vet aan de voorzijde op de remvoering komt.

Foto 5. Remklauw monteren
Na het controleren van de remklauw en de oude remblokken kan je waarschijnlijk de (oude) remblokken zonder problemen weer in elkaar zetten. Als je nieuwe remblokken gaat plaatsen in de remklauw, (deze zijn dikker), dan moet je de remcilinders weer terug drukken in de remzetel. Dit gaat vrij eenvoudig door gebruik te maken van bijvoorbeeld twee waterpomptangen. De tangen voorzichtig aan de zijkant van de cilinder zetten en met gepaste druk de tangen inknijpen.

Foto 6
Als de remblokken weer op de juiste plaats zitten dan kan je als hulpmiddel een passende schroevendraaier gebruiken om ze op de juiste plaats te houden.
Hierna kan je een voor een de chromen borgveren weer terug plaatsen.

Zorg dat de remblokken in geopende stand staan! Schuif de remklauw over de schijfrem en monteer de twee inbus-bouten. Zorg er voor dat tijdens het de-monteren er geen vet op de schijf of op de remblokken komt!! En de voorrem is klaar.

Foto 7
De achter rem is een groter probleem en vergt iets meer inzicht en gereedschap.
Hiervoor heb je naast een passende standaard imbussleutel ook een dopsleutel maat 22 en een passende achtkantige imbussleutel nodig.

  1. Zorg er voor dat het achterwiel niet kan draaien. Druk de scooter met het achterwiel naar de grond en houd de achterrem ingedrukt.
  2. Draai de wielmoer los. (Alleen maar een tikje los).
Verwijder de imbus-bouten van de remklauw. Als de remklauw los op de remschijf ligt de wielmoer geheel verwijderen. Schuif het achterwiel van de achteras.

UPDATE oktober 2006: zie verder onder!

Foto 9

Foto 10
Als het achterwiel verwijderd is dienen daar de drie bouten van de remschijf los gemaakt te worden. Let op! Op deze bouten is vanuit de fabriek LOCKTITE gebruikt!
Verwijder twee bouten geheel en een voor de helft waardoor er beweging in de schijf ontstaat om de remklauw van de schijf te kunnen verwijderen.
Voor het monteren van de achterrem ga je precies de zelfde wijze alleen omgekeerd te werk.

UPDATE oktober 2006: Naar aanleiding van een bericht van Grim Reaper en opnieuw overleg met Guardian, geldt onderstaande aanbeveling:
In plaats van het loshalen van de middelste bout, kun je beter de drie 19mm-bouten die worden aangegeven met een geel kruis loshalen. Op die manier spaar je veel tijd, want je hoeft de remschijf dan niet te verwijderen.
Als het dan een probleem wordt het wiel langs de uitlaat te krijgen, kun je gewoon de twee achterste bouten die de uitlaat vasthouden 1 centimeter losdraaien, en dan is het geen probleem meer.
Maar pas op! Bij het losdraaien kun je de 19mm-bouten makkelijk beschadigen, en die kunnen dan gaan roesten.

Ik hoop dat ik iemand van voldoende informatie heb kunnen voorzien dat hij zelf zijn remmen kan onderhouden. Als je tegenwoordig de prijzen van het onderhoud bekijkt, zie ik het zo.
Remblokken kosten per set +/- 8 tot 12 euro. Voor het de-monteren per wiel heb je ongeveer 1 uur nodig; dat is al gauw 45 euro per uur. Kijk maar eens hoeveel geld je in de zak kan houden in dit geval.

Guardian