Re: levensduur elystar

Hoi Cor,

---Vorig bericht:---
: Ik heb een elystar en is van 2003,ik heb er nu 30000km mee gereden hoeveel km kan zo,n elystar eigenlijk mee

De jouwe hoort wat mij betreft bij de top van meest bereden Elystars. Ik geloof dat George het wel eens had over 34.000km op de teller, of zo.

Tja, hoe lang kan zo'n ding meegaan? Ik heb nog van geen enkele Elystarrijder gehoord, dat zijn scooter dusdanig versleten was, dat er niks meer aan te redden viel. Meestal worden Elystars verkocht:
- wegens onvrede over noodzakelijke reparaties
- wegens aanschaf van iets anders (scooter, motor, auto)

Een Elystar heeft gebruiks- en verslijtonderdelen (banden, uitlaat, lampjes, filters, rollen, riem) die natuurlijk bijtijds moeten worden vernieuwd. Grote servicebeurt om de 10.000km. De gebruiksaanwijzing en de werkplaatshandleiding geven geen andere serviceintervallen, of zaken die bij bijvoorbeeld elke 40.000km gedaan moeten worden. 10.000km is het hoogst genoemde interval.
Een Elystar heeft zwakke onderdelen (filterhuizen, slangklemmen, membraan, remdrukverdeler) die bij defect moeten worden vervangen of gerepareerd. Heb je pech, dan krijg je al die reparaties in korte tijd en overweeg je je scooter weg te doen.
Een Elystar heeft cilinder, motorblok, elektronica, wielen en frame, die eigenlijk nooit kapot horen te gaan. Ik heb, zoals gezegd, nog van niemand gehoord dat die onderdelen volledig versleten waren.

Kortom, rij door tot 50.000km en verblijd ons allemaal met het bericht dat je scooter er nog wel een paar rondjes op de teller tegenaan kan!
 
ingezonden door Erick op 6 Sep 2009 09:45
 


Berichtenoverzicht


Plaats een reactie op dit bericht

Naam:

Onderwerp:

Bericht (max 5k):
 
Voeg plaatje toe met [img] http://yourdomain/yourpicture.jpg [/img] (max.width 640 pixels)
Voeg hyperlink toe met [url] http://yourdomain/yourfilename.htm [/url]
 

of toon een preview