Korte Tour, mei 2003

De polder
Eeuwen geleden stonden grote, onder zeeniveau gelegen delen van het land onder water. In die tijd werden dijken aangelegd rondom deze meren, en door er voortdurend water uit te pompen in de omringende vaarten, werd nieuw land gewonnen. Deze typische Hollandse gebieden met hun weilanden, rechte wegen, oude boerderijen en schilderachtige dorpen worden, zoals we allemaal weten, polders genoemd.
Mijn tour van vandaag bracht me door drie van de oudste polders, te weten de Purmer, de Beemster en de Schermer. De eerste foto laat mijn Elystar zien op een dijkweg langs zo'n ringvaart, waarlangs, twee meter onder zeeniveau, typische Stolp-boerderijen kunnen worden aangetroffen.

Na 15km, 0h22
Vanaf mijn woonplaats Monnickendam is het maar een paar kilometer die polders in. Daar vinden we de rechte wegen door de weilanden. Het was niet eenvoudig om deze foto te maken met de selftimer van mijn camera, maar uiteindelijk lukte het me om snel genoeg op de scooter te springen. Uiteraard had ik geen tijd om eerst mijn handschoenen weer aan te doen en de helm te sluiten. Maar wees gerust: normaal gesproken rijd ik netjes met helm dicht, en handschoenen aan.
Overigens zal je opvallen dat ik nog steeds geen nieuwe rechter spiegel heb.

Na 26km, 0h49
Vroeger werden molens gebruikt om het water uit de polder te pompen. Tegenwoordig worden daar moderne computergestuurde electrische gemalen voor gebruikt. Veel van de oude molens, die ook werden gebruikt voor het bewerken van graan en het zagen van hout, zijn nog steeds in gebruik. Uiteraard zijn ze nu ook voornamelijk een touristische attractie.
Deze drie molens kun je vinden vlakbij het dorp Schermerhorn. De middelste ervan was aan het draaien toen ik de foto maakte.

Na 30km, 1h00
Rond het jaar 1600 ontstonden veel kleine, maar rijke plaatsen in dit deel van het land. Het waren lokale handelscentra en veilige verblijfplaatsen voor boeren en burgers. Vrijwel alle dorpen hebben interessante gebouwen uit die tijd, zoals Grootschermer's stadhuis uit 1629, dat werd uitgebreid naar achteren in 1654.
Vaak zijn deze gebouwen nog steeds in gebruik als gemeentehuis, en als je mazzel hebt kun je de meest prachtige trouwerijen zien als je langskomt. Helaas kon ik deze keer geen enkele aktiviteit waarnemen.

Na 36km, 1h15
Een ander stadje tussen de Schermer en de Beemster is De Rijp. Dit dorp is wat groter, en heeft heel wat straten met daartussen schilderachtige grachten en sloten, met daaroverheen typische witte houten bruggetjes. Bovendien heeft De Rijp een erg oud centrum.
Met de scooter door dat centrum rijden is een evenement op zich...niet alleen omdat de straten smal zijn en er meer verkeer is dan me lief is, maar ook omdat deze dorpsstraten gemaakt zijn van rode klinkertjes, die daar ogenschijnlijk honderd jaar geleden zijn neergelegd, en nu schots en scheef voor de nodige hobbels zorgen.

Na 46km, 1h35
Tussen De Rijp en Purmerend kun je veel rustige wegen vinden. Dit is het zuidelijke deel van de grootste polder, de Beemster. Al deze wegen zijn tamelijk nieuw en prima geschikt voor scooterritten. Er geldt een snelheidslimiet van 60km/h (en voor scooters uiteraard de wettelijke 40km/h). Ik zou graag willen beweren dat ik toch 60km/h reed "om netjes met het verkeer mee te stromen", maar op dit gedeelte van mijn reis kon ik nauwelijks ander verkeer vinden.
Het was echt heerlijk om hier af en toe te stoppen en het uitgestrekte polderlandschap te bekijken, met de schapen en koeien op de weiden, en de prachtige stolpen die je hier massaal aantreft (zoals die op de foto hieronder).

Na 50km, 1h40
Vlak ten westen van de A7 kwam ik dit verkeersbord tegen. Omdat bromfietsers, en dus ook scooters, door kunnen rijden, ging ik voort. Daarginds was ongetwijfeld een mogelijkheid om over de snelweg heen te komen.
Nou, vergeet het maar! Het zal weer eens een van de vele voorbeelden blijken te zijn van hoe de plaatselijke overheid denkt met scooterrijders om te gaan.

Na 51km, 1h41
Hier wordt alle hoop de grond in geboord. Natuurlijk, er is inderdaad een brug over de snelweg, en voetgangers kunnen er gebruik van maken. Maar de zware ijzeren constructie verhindert bromfietsers, en zelfs fietsers met zijtasssen vol boodschappen, de brug te bestijgen. De vrije ruimte tussen de ijzeren balken bedraagt precies 70cm.
Wat dachten die genieën eigenlijk toen ze deze constructie ontwierpen? Waar zouden die ijzeren balken goed voor zijn? Ze zouden toch zeker niet willen verhinderen dat automobilisten de trap zouden oprijden, he? Hoe dan ook, ik moest terugtuffen en een andere route vinden om aan de overkant te komen.

Na 64km, 1h56
Terug in Monnickendam.
Dit was natuurlijk maar een relatief korte rit. In tegenstelling tot de vorige tour deed ik het nu rustig aan. Ik nam volop korte pauzes voor foto's, en deed geen enkele keer gehaast. Vermoedelijk had ik daardoor bij terugkomst het gevoel dat ik met gemak nog zo'n rondje kon rijden. Ach, de zomer ligt om de hoek, dus er zullen ongetwijfeld nog meer van dit soort ritjes volgen. 't Is genieten!